MENU

MENU

  • Gratulujeme!!!

    Blahoželáme nášmu úspešnému recitátorovi Patrikovi Tomasovi zo 4. B triedy, že v priebehu krátkeho obdobia zvládol reprezentovať školu na dvoch recitačných súťažiach v poézie a próze. Gratulujeme k 1. miestu krajského kola "...a Slovo bolo u Boha..." a k 3. miestu na celoslovenskom kole "...a Slovo bolo u Boha..." v Bratislave. Rovnako svoje gratulácie pripájame k 1. miestu okresného kola Hviezdoslavov Kubín a následne k 3. miestu na krajskom kole Hviezdoslavov Kubín v Prešove. Blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

  • Mary´s meals

    Mary’s Meals je medzinárodné charitatívne hnutie bojujúce proti hladu zavádzaním školského stravovania tam, kde chudoba a hlad bránia deťom v prístupe k vzdelaniu. Iba 22 EUR sú náklady na stravovanie 1 dieťaťa po celý školský rok. To je 11 centov na deň. Ďakujeme organizácii, že 14. februára 2023 k nám prišli odprezentovať myšlienku Mary´s meals a tak namotivovať deti pomôcť deťom. Vďaka ochotným srdciam žiaci vyzbierali 687 EUR, ktoré sú gestom lásky nielen na jeden deň, ale na celý školský rok pre 31 detí. Ešte raz ďakujeme!

  • Noc s Andersenom

    K 18. ročníku Noci s Andersenom sa pridali žiaci 3. a 4. ročníka. Odhodlali sa v noci v škole pátrať a odhaľovať tajomstvá príbehov H. CH. Andersena. Tento rok bol ústrednou rozprávkou príbeh O škaredom káčatku, ktorý nám v úvode spoločeného večera múdro prepojil pán kaplán Andrej s príbehom o Goliášovi -  pri slávení svätej omše. Celý večer sa niesol v duchu veľkosti človeka, ktorá je ukrytá v každom a jednom z nás. Žiaci plnili rôzne úlohy, najväčšou zábavou bola večerná pokladovka. Po nočnej hre s čelovkami predsa len žiaci zaliezli do spacákov a zhodnotili všetky nadobudnuté myšlienky. Počas pokojného spánku mohli snívať o tom, ako vo svojej malosti dokážu veľa a ako veľmi je dôležité nesúdiť človeka podľa jeho zovňajška. Rodičom ďakujeme za prejavenú dôveru.

  • KARNEVAL

    Fašiangy sú veselé obdobie pred začiatkom veľkého pôstu. Oddávna sa spájali s veselosťou, ľudovými zábavami či karnevalmi. Preto ani my sme nezaháľali a na chvíľu sme sa stali rozprávkovými postavami.

    Róby princezien a kostýmy Spider-manov nesmeli chýbať. Samozrejme, žiaci zabojovali aj o najkrašiu masku karnevalu.

    Mali sme možnosť vidieť, že tvorivosť nemá hraníc. Okrem rôznych rozprávkových bytostí sa predviedli masky ako pizza pec, práčka, vajíčko, les, slnečná sústava a mnoho iného. Rozhodovanie o naj maske bolo náročné a preto za každú triedu bola vyhlásená tá najkrajšia.

    Všetky rozprávkové postavy sa poriadne vyjašili na parkete. Touto cestou chceme veľmi pochváliť svedomitú prípravu žiakov i našich skvelých "sladkých" učiteliek. O rok sa tešíme opäť. 

  • Úspech našich žiakov

    Úspech našich žiakov

    V utorok 28. 3. 2023 sa v priestoroch našej školy uskutočnilo dekanátne (okresné) kolo Biblickej olympiády. Vedomosti nadobudnuté čítaním a štúdiom biblických kníh Ester, Judita, Nehemiáš a Prvý Petrov list si zmerali žiaci z ôsmich škôl dekanátu.

    Ďakujeme Samuelovi Neupauerovi (6. A)Martinovi Harnišovi (6. A) a Tomášovi Zemčákovi (6. B) za úspešnú reprezentáciu a krásne 2. miesto, ktoré získali.

  • Vystúpenie na Kežmarských vianočných trhoch

    Žiaci našej školy  vystúpili dňa 13. 12. 2022 v rámci programu Kežmarských vianočných trhoch s vianočným pásmom pod názvom Predvianočný čas. Rozpovedali nám príbeh, v ktorom sa všetci tešíme na Ježišovo narodenie. Žiaci svojím spevom, hrou a tancom potešili všetkých prítomných divákov. Viac vo videu...

  • Prerušenie prevádzky školy - dištančná forma vyučovania

    Prerušenie prevádzky školy - dištančná forma vyučovania

    Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade a so súhlasom zriaďovateľa školy bude v dňoch od 16.12.2022 do 21.12.2022 prerušené prezenčné vyučovanie pre žiakov základnej školy z dôvodu prevencie šírenia chrípky a chrípke podobných ochorení, ochrany zdravia žiakov a zamestnancov školy. Všetci žiaci budú počas uvedených dní vzdelávaní dištančnou formou. Školské zariadenia (školský klub detí, centrum voľného času a školská jedáleň - ZŠ) budú taktiež mimo prevádzky. Dňa 22. decembra 2022 je riaditeľské voľno. Prezenčné vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách v pondelok 9. januára 2023.
    Žiaci budú zo stravy automaticky odhlásení do 22.12.2022 (vrátane).

  • RIADITEĽSKÉ VOĽNO - OZNAM

    RIADITEĽSKÉ VOĽNO - OZNAM

    Riaditeľ ZŠ s MŠ sv. Kríža v zmysle  § 150 ods. 5 Zákona 245/2008 Z. z. rozhodol o poskytnutí riaditeľského voľna dňa 22. decembra 2022 (štvrtok) z organizačných a prevádzkových dôvodov. Školské zariadenia (školský klub detí, centrum voľného času a školská jedáleň pre ZŠ) budú taktiež mimo prevádzky. Vyučovanie a prevádzka školských zariadení bude pokračovať po vianočných prázdninách v pondelok 9. januára 2023.

  • Misijný jarmok

    Dňa 27. októbra sa v našej škole po dlhšej pauze konal misijný jarmok spojený s misijnou sv. omšou, ktorú celebroval páter Pavol Baláž SVD. Páter Pavol pôsobil ako misionár v Brazílii a práve túto obrovskú krajinu nám predstavil v rámci svojej pútavej kázne. Po sv. omši sme sa rozišli k svojím „trhovým stánkom“ a s nadšením, chuťou a veľkou radosťou sme ponúkali svoje dobroty, hračky a vlastnoručne vyrobené pozornosti. Výťažok z misijného jarmoku predstavoval 1.982;- EUR, ktoré sme poslali na podporu misií... Takto sme svojím drobným skutkom s veľkou láskou prispeli k misijnej činnosti vo svete.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Aj tento rok sa naša škola zapojila do krásneho projektu - zbierky s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ a pripravila darčeky pre osamelých seniorov. Z úprimného srdca by sme radi poďakovali všetkým tým, ktorí prispeli alebo dokonca sami naplnili krabice od topánok, nemysleli na seba a v tejto ťažkej dobe preukázali lásku k blížnemu. Veríme, že úsilie našich pedagógov, žiakov a ich rodičov zahreje pri srdci obdarených seniorov. Požehnané vianočné sviatky!

  • TV SCOOL - nová reportáž

    TV SCOOL - nová reportáž

    Milí priatelia! Naša školská televízia TV SCOOL vydala novú reportáž z predstavenia VIA HISTORICA v školskej jedálni, ktoré sa uskutočnilo v mesiaci október 2022. Odkaz na reportáž: >>> KLIKNITE SEM <<<

  • O2 Športová akadémia Mateja Tótha je späť

    Milí rodičia a žiaci! Nedostatok pohybu u detí je problém, ktorému sa Športová akadémia Mateja Tótha venuje už dlhšiu dobu. Jedným z riešení je športový krúžok - O2 Športová akadémia Mateja Tótha, ktorý spoločne môžeme aj tento rok vybojovať pre našu školu. Hlasovanie je veľmi jednoduché. Na webovej stránke stačí vyplniť Vaše mobilné telefónne číslo, na ktoré Vám bude ihneď doručená bezplatná SMS so 6-miestnym kódom. Tento kód prepíšete do rámčeka.

    >>> HLASOVANIE - KLIKNITE <<

  • KNIHA k 30. výročiu založenia cirkevnej školy v Kežmarku

    Milí žiaci, rodičia, priatelia, bývalí absolventi ZŠ s MŠ sv. Kríža!

    Pri príležitosti 30. výročia založenia našej školy sme sa rozhodli vydať publikáciu – knihu venovanú najmä jej doterajším absolventom. Chceme sa zamerať na úspechy Vás – našich absolventov, ktorí nás reprezentujete doma i vo svete. Chceme Vás preto poprosiť o pomoc pri zostavovaní tejto knihy. Veľmi nám pomôžete, ak nám dáte o sebe vedieť. Na nižšie uvedené e-mailové adresy nám zašlite svoj príbeh, životopis, Vaše úspechy, uplatnenie v praxi alebo akékoľvek spomienky na našu-vašu základnú školu. Veľmi oceníme aj Vaše fotografie triednych kolektívov prípadne fotografie s Vašimi učiteľmi. Už teraz sa na nich tešíme.

    Aktualizovaný kontaktný e-mail: 30.vyrocie@skola-sv-kriza.sk

  • Dopravné obmedzenie

    Dopravné obmedzenie

    Vážení rodičia! Na ulici Lanškrounská prebieha oprava cesty a priľahlých parkovísk (v termíne od 07.09.2022 do 30.09.2022). Z toho dôvodu je premávka po tejto ulici obmedzená. Prosíme všetkých rodičov, ktorí svoje deti vozia do školy autom, aby prechádzali cez ulicu Petržalská a deti vysadili na chodníku pri telocvičniach. Ďakujeme za pochopenie.

  • Obedy - tlačivo na stiahnutie

    Obedy - tlačivo na stiahnutie

    Vážení rodičia!

    Prosíme Vás, aby ste si stiahli a vytlačili dokument - Zápisný lístok (prihláška) na stravovanie v školskom roku 2022/2023 vrátane pokynov k platbe.

    Vyplnenú a podpísanú prihlášku je potrebné osobne odovzdať vedúcej školskej jedálne, resp. SCAN zaslať na adresu: jedalen@skola-sv-kriza.sk. Termín: do konca augusta 2022.

    Ďakujeme za pochopenie. ​​​​

     

  • ZOZNAM školských potrieb a pomôcok pre žiakov 1. ročníka

    Vážení rodičia budúcich prvákov! Pripravili sme pre vás zoznam pomôcok a školských potrieb pre výchovno-vzdelávací proces žiakov 1. ročníka v novom školskom roku 2022/2023. Zároveň Vám oznamujeme, že prihlasovacie údaje a prístup do systému EduPage Vám budú vygenerované v týždni od 5. septembra 2022.
    Pre otvorenie zoznamu >>> KLIKNITE SEM <<<

  • Štvrtáci absolvovali školu v prírode

    Štvrtáci absolvovali školu v prírode

    V tomto školskom roku sa žiaci 4. ročníka v termíne od 30. mája do 3. júna 2022 vybrali do Školy v prírode. Pobyt strávili v  Žiarskej doline, ktorá im poskytla veľa možností nielen pre zábavu, ale aj pre objavovanie tajomstiev prírody.  Navštívili Medvediu štôlňu, farmu, venovali sa športovým aktivitám a bádaniu okolitého lesa. O program sa ďalej postarali horskí záchranári, canisterapia, športová akadémia, volanie divočiny. Večerný program si vyplnili diskotékou alebo opekačkou. Žiakom i pedagógom sa v škole v prírode veľmi páčilo. Fotky vo fotoalbume sú toho dôkazom...

  • Úspech v nemeckom jazyku

    Úspech v nemeckom jazyku

    Dňa 14.06.2022 sa konalo okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku, ktorú každoročne organizuje Karpatskonemecký spolok v Kežmarku. Našu školu reprezentovala Veronika Fábryová (8. A), a to v kategórii prózy pre 8. - 9.ročník Žiačka získala 1. miesto, čím postúpila do regionálneho kola, kde sa opäť umiestnila na 1. mieste. Z tohto vynikajúceho úspechu máme veľkú radosť, Veronike úprimne blahoželáme a ďakujeme za jej usilovnosť a obetavosť. Vielen Dank! :-)

  • Výlet žiakov 6. ročníka

    Dňa 20.06.2022 sa žiaci 6.A a 6.B triedy zúčastnili školského výletu v malebnom prostredí Malej Fatry, kde navštívili Jánošíkove diery. Tento deň bol plný pekných zážitkov, radosti a dobrodružstva. Fotografie z výletu si môžete pozrieť vo fotoalbume - kliknite >SEM<

  • Petra - skryté mesto

    Dňa 3. júna 2022 sme do našej školy pozvali Ing. Mikuláša Liptáka, aby nám porozprával o meste Petra, ktoré nedávno navštívil. Mesto Petra sa nachádza v Jordánsku a všetky jeho stavby boli vytesané do pieskovca. Žiaci 5. ročníka si takto mohli upevniť vedomosti, ktoré sa naučili o tomto meste na hodinách geografie a anglického jazyka. Ďakujeme prednášajúcemu aj žiakom za zaujímavé otázky.