MENU

MENU

  • Výlet žiakov 6. ročníka

    Dňa 20.06.2022 sa žiaci 6.A a 6.B triedy zúčastnili školského výletu v malebnom prostredí Malej Fatry, kde navštívili Jánošíkove diery. Tento deň bol plný pekných zážitkov, radosti a dobrodružstva. Fotografie z výletu si môžete pozrieť vo fotoalbume - kliknite >SEM<

  • Petra - skryté mesto

    Dňa 3. júna 2022 sme do našej školy pozvali Ing. Mikuláša Liptáka, aby nám porozprával o meste Petra, ktoré nedávno navštívil. Mesto Petra sa nachádza v Jordánsku a všetky jeho stavby boli vytesané do pieskovca. Žiaci 5. ročníka si takto mohli upevniť vedomosti, ktoré sa naučili o tomto meste na hodinách geografie a anglického jazyka. Ďakujeme prednášajúcemu aj žiakom za zaujímavé otázky.

  • Krajské kolo recitačnej súťaže ,,...a Slovo bolo u Boha...“

    Krajské kolo recitačnej súťaže ,,...a Slovo bolo u Boha...“

    Naša škola sa aj tento roka zapojila do súťaže v umeleckom prednese ,,...a Slovo bolo u Boha...“, ktorá rozvíja u žiakov záujem o hodnotnú literatúru. Jej vyhlasovateľom je Združenie katolíckych škôl Slovenska. Krajské kolo pre Prešovský kraj a západ Košického kraja sa konalo 30.04.2022 v Poprade a zúčastnili sa ho 4 žiačky. Úspešne reprezentovali školu, o čom svedčia aj pekné umiestnenia. Sabína Budzáková a Nina Šoltésová zo 4. B a Stela Nagyová z 5. B získali vo svojich kategóriách krásne 3. miesto. Srdečne im blahoželáme a tešíme sa s nimi.

  • Úspešní riešitelia okresných kôl matematických súťaží

    Úspešní riešitelia okresných kôl matematických súťaží

    Tento školský rok 2021/2022 našu školu reprezentovalo viacero matematických talentov. Matúš Plšík, žiak 5. A triedy, získal 1. miestoMatematickej olympiáde2. miesto v Pytagoriáde v okresných kolách súťaží. Laura Bodžoňová, žiačka 6. A triedy, získala 2. miesto na okresnom kole Matematickej olympiády. Úspešnými riešiteľmi Matematickej olympiády boli aj žiaci 5. ročníka Tomáš Zemčák, Monika Koscelníková, Tomáš Gallik a Timea Rita Króliková. Monika Koscelníková z 5. A a  Noemi Smreková zo 7. A - úspešne nás reprezentovali v Pytagoriáde. Všetkým žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a prajeme ešte veľa matematických úspechov.

  • Veľkonočné prianie

  • Biblická olympiáda – dekanátne (okresné) kolo

    Biblická olympiáda – dekanátne (okresné) kolo

    Témou tohtoročnej Biblickej olympiády bolo PUTOVANIE ZA CIEĽOM. Spolu s biblickými postavami Tobiášom, vodcom Jozue z rovnomenných kníh Svätého Písma a spoločne so sv. Petrom či Pavlom zo Skutkov apoštolov putovalo za cieľom i trojčlenné družstvo našich piatakov v zložení Matúš Plšík a Martin Harniš z 5. A triedy a Tomáš Zemčák z 5. B triedy.

    Dekanátne kolo olympiády sa konalo 22.3.2022. Chlapci získali 3. miesto.

    Matúšovi, Martinovi a Tomášovi gratulujeme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov!

  • V krajskom kole dejepisnej olympiády sme získali 2. MIESTO

    V krajskom kole dejepisnej olympiády sme získali 2. MIESTO

    Kultúrne pamiatky UNESCO na Slovensku a história regiónov, v ktorých vznikli. Takto znela tohtoročná  téma monotematickej časti dejepisnej olympiády, ktorej okresné a krajské kolo majú za sebou aj žiaci našej školy. Víťazi školských kôl, ktorí preukázali najlepšie poznatky z aktuálne preberaného učiva nás 9.2.2022 reprezentovali v okresnom kole, ktoré sa konalo online. Zo 6 postupujúcich zo školských kôl boli úspešnými riešiteľmi okresného kola: Rastislav Zavadský 6. B (kategória F), Matúš Starinský 8. A (kategória D), Ester Kočová 9. BAlex Fujdiar 9. A (obaja kategória C). Alex Fujdiar sa vo svojej kategórii umiestnil na 1. mieste, a tak postúpil a reprezentoval školu aj okres v krajskom kole, ktoré sa konalo 22.3.2022, kde obsadil krásne 2. miesto. Alexovi, aj ostatným súťažiacim ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

  • Veľký úspech v recitačnej súťaži

    Veľký úspech v recitačnej súťaži

    Hviezdoslavov Kubín patrí k najstarším súťažiam v umeleckom prednese, ktoré sa na Slovensku organizujú. Je to celoštátna postupová súťažná prehliadka určená pre deti, mládež a dospelých. Súťaží sa v piatich vekových kategóriách v poézii a próze. Dlhoročná tradícia a vynikajúce výsledky našich recitátorov v postupových kolách súťaže rozširujú záujem našich žiakov o prednes a interpretáciu literárneho textu a vedú ich k ďalšiemu rozvoju jazykových a rečových zručností. Aj v tomto školskom roku sa v stredu 30. marca 2022 uskutočnilo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína - prednes poézie a prózy. Vyhlasovateľom celoštátnej postupovej súťaže je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Našu školu reprezentovali štyria žiaci v dvoch kategóriách: I. kategória (1. - 4. ročník) Patrik Tomas, poézia, 1. miestoNina Šoltésová - próza, 3. miesto, II. kategória (5. - 6. ročník) Slávka Fábryová - poézia, 3. miesto II.  kategória (5. - 6. ročník) Agáta Gallik -próza, 3. miesto. 

    Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a Patrikovi prajeme veľa úspechov na krajskom kole, ktoré sa bude konať v priestoroch Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

    Vážení rodičia budúcich prvákov! Zápis do 1. ročníka základnej školy sa bude konať v dňoch 4. a 5. apríla 2022 (pondelok a utorok) v čase 09,00 16,30 hod. na 1. poschodí v budove školy. Pred zápisom je nutné vyplniť elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na tejto webovej stránke vľavo hore - v MENU. V prípade problémov s vyplňaním prihlášky nás neváhajte kontaktovať telefonicky na: 052/456 50 02. Pre viac informácií kliknite >>> SEM <<<

  • Sv. Mikuláš prišiel aj medzi naše deti

    Sv. Mikuláš prišiel aj medzi naše deti

    Ani našu školu dnes neobišiel Mikuláš. V biskupskom oblečení a v sprievode nádherných anjelov navštívil každú triedu.  Každé dobré dieťa na našej škole, t.j. každý žiak bol obdarený chutnou dobrotou... 

  • Vianočný les

    Naši žiaci 1. stupňa ZŠ sa tento rok zapojili do krásnej akcie mesta Kežmarok Vianočný les. Vianočný stromček pred radnicou vyzdobili ozdobami, ktoré s láskou ručne vyrobili v školskom klube detí. Pani vychovávateľkám patrí srdečná vďaka za pomoc. 

  • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

    KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

    Naša škola sa aj tento rok zapojila do krásnej výzvy s myšlienkou spoločne naplniť krabice od topánok niečím sladkým, slaným, teplým, mäkkým, voňavým, niečím na zábavu a niečím zo srdca. Všetky tieto krabice potešia na Vianoce babičku alebo deduška v domove dôchodcov. Uvedomujeme si, že často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto zo srdca ďakujeme žiakom a učiteľom, ktorí sa zapojili.

  • Ponožkový október

    Ponožkový október

    „Daruj ponožky a pomôž ľuďom bez domova prežiť zimné mesiace s nohami v teple.“  

    Žiaci prvého stupňa sa počas mesiaca október zapojili do krásnej výzvy OZ Podaj ďalej. Jej cieľom bolo vyzbierať ponožky pre ľudí bez domova. Naši prvostupniari touto zbierkou ukázali, že si „nezakrývajú oči“ pred zimou a nie je im ľahostajný osud ľudí v núdzi. Vyzbierané ponožky sme odovzdali terénnym sociálnym pracovníčkam mesta Kežmarok. Všetkým zúčastneným patrí veľké ĎAKUJEM.  

  • Európsky deň jazykov

    Európsky deň jazykov

    Dňa 26. septembra sa už od roku 2001 každoročne koná Európsky deň jazykov. Jeho cieľom je podnietiť ľudí, aby sa bez ohľadu na vek, v školách, ale aj mimo nich, učili viac jazykov. Aj my na našej škole sme Európsky deň jazykov oslávili v pondelok 27. septembra na hodinách angličtiny a nemčiny rôznymi aktivitami, prezentáciami a kvízmi. 

  • Výsledky volieb do Rady školy

    Vážení rodičia, kliknutím na farebný text si môžete pozrieť kompletné výsledky volieb do Rady školy.

     

    >>> VÝSLEDKY VOLIEB <<<

  • Rada školy - voľby

    Vážení rodičia!

    V dňoch 14. a 15. júna 2021 v čase od 7,00 hod do 18,00 hod. sa v uskutočnia voľby do Rady školy - zástupcovia z rodičov žiakov ZŠ. Prosím vás, aby ste si pozorne prečítali POKYNY k voľbám (kliknite na červený text) kde nájdete podrobnejšie informácie. Voliť sa bude vo vnútorných priestoroch školy vo vyhradenom priestore. Vopred vám ďakujem za účasť.

    Pavol Krajči, riaditeľ školy

  • ÚSPECHY V BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDE V OKRESNOM A KRAJSKOM KOLE

    Okresného kola Biologickej olympiády sa zúčastnili Dajana Mária Drugáčová, žiačka 9. B, ktorá získala 1. miesto,Alex Fujdiar, žiak 8. A,  ktorý sa umiestnil na 3. mieste.

    Dajana Mária Drugáčová postúpila do krajského kola, v ktorom si svojimi vedomosťami vybojovala  vynikajúce 2. miesto.

    Srdečne blahoželáme!

  • ÚSPECH V OKRESNOM KOLE DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY

    ÚSPECH V OKRESNOM KOLE DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY

    Blahoželáme Alexovi Fujdiarovi,

    žiakovi 8. A triedy, k 2. miestu v „online“ okresnom kole dejepisnej olympiády a postupu do krajského kola. Alexovi ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme mu veľa ďalších úspechov.

  • Súťaž NAJ ŠKOLA - JE DOHLASOVANÉ !!!

    Súťaž NAJ ŠKOLA - JE DOHLASOVANÉ !!!

    Milí rodičia, žiaci, učitelia! Naša škola sa dostala medzi finalistov súťaže s RTVS NAJ ŠKOLA a budeme bojovať o skvelú výhru 10.000;- EUR. Ešte raz vám všetkým ďakujeme za každý hlas!!!

  • Zoznam pomôcok pre žiakov 1. ročníka

    Milí rodičia,zoznam vecí potrebných na vyučovanie v 1. ročníku si môžte pozrieť kliknutím na odkaz. Pdrobnejšie informácie vám poskytnú triedne učiteľky počas prvého dňa v škole.

    >>> TU KLIKNITE  <<<